פיפ"א הוקמה ב1904 בעקבות הפופולריות העולה של ענף הכדורגל והוגדרה כגוף המפקח על הכדורגל ברחבי העולם. פיפ"א הייתה ועדיין מוגדרת כגוף ללא מטרת רווח אך לאט לאט העולם הבין שהטענה שפיפ"א היא ארגון ללא מטרת רווח לא עולה בקנה אחד עם המציאות.
ארגנטינה 1978:
במרץ 1976 עלה לשלטון בארגנטינה חורחה רפאל וידלה שהיה ראש המהפכה הצבאית בארגנטינה, שלטונו היה מדכא ודווח שהשלטון "העלים" קרוב ל30,000 תושבים וביניהם מתנגדי השלטון ויהודים.
למרות זאת, הוחלט שארגנטינה תארח את מונדיאל 1978 שהיה מלווה במצעדים צבאיים ומשחק הגמר שוחק באצטדיון הקרוב 500 מטר לכלא מתנגדי השלטון.
המשחק האחרון בשלב הבתים באותו מונדיאל שוחק בין פרו לארגנטינה המארחת, ארגנטינה הייתה צריכה ניצחון בהפרש של 4 שערים לפחות בכדי לעלות לשלב הבא ופרו עד אותו משחק הייתה כמעט ובלי ספיגות בטורניר. המשחק נגמר בתוצאה 6-0 לארגנטינה שעלתה על חשבונה של ברזיל. היו שמועות על כך ששחקני פרו קיבלו שוחד אך שמועות אלו מעולם לא הוכחו.
שנות ה2000:
בבחירות לנשיאות פיפ"א ב1998 דווח כי נשיא פיפ"א לשעבר, ספ בלאטר, הציע בתמורה לקולות המדינות האפריקאיות שחברות בפיפ"א שאחד המונדיאלים הקרובים יהיה באפריקה ואכן כאשר בלאטר נבחר לתפקיד נשיא פיפ"א הוא עשה כל שביכולתו לקדם מונדיאל באפריקה כך שבשנת 2010 המונדיאל התקיים בדרום אפריקה. מהלך זה הכניס המון כסף למדינת דרום אפריקה ותרם לתדמית התקשורתית שלה לאחר ששלטון האפרטהייד ששלט במדינה נפל.
ב27 למאי 2015 נחשפה פרשת שחיתות שהרעידה את עולם הכדורגל, תשעה בכירים בפיפ"א וחמישה שותפים עסקיים נעצרו בחשד לשחיתויות, הטיית מכרזים, הלבנת הון, הונאה וסחיטה במשך שני עשורים רצופים. בהמשך אותה שנה הושעו גם מישל פלאטיני, נשיא אופ"א וספ בלאטר, נשיא פיפ"א דאז מכל פעילות בתחום הכדורגל למשך 8 שנים בעקבות פרשיית שחיתות בין שניהם.
קטאר 2022:
כאשר נבחרה קטאר לאירוח המונדיאל העולם היה בתדהמה ויש הרבה סיבות לכך. קטאר מדינה בלי מורשת כדורגל, נבחרתה אף פעם לא העפילה למונדיאל, בקטאר מזג האוויר חם מדי בכדי לשחק, לא היו בה אצטדיונים ברמת מונדיאל, תשתיות, תחבורה ובתי מלון לאוהדים לא היו קיימים ברמה שפיפ"א דורשת ואף כשנבחנה מול פיפ"א לפני בחירתה היו המון ליקויים בדוחות שהוגשו. אז אך בכל זאת קטאר נבחרה? כ ס ף.
קטאר היא מדינה עשירה וכסף לא מהווה בעיה עבור הקטארים שהבטיחו לבנות תשתיות חדשות ואצטדיונים חדשים. לפני מספר שנים דווח שמשלחת קטארית נסעה ב2009 לאפריקה בכדי לשכנע את הנציגים האפריקאים בקונגרס של פיפ"א לבחור בהם לאירוח המונדיאל. הדרך שבה "שכנעה" קטאר את האפריקאים הייתה כאשר נתנה לכל נציג מיליון וחצי דולרים בתמורה לקולו.
קטאר רוצה לשנות את הדימוי שלה בתור מדינה חשוכה בכך שהיא מארחת את המונדיאל אבל היא עדיין לא מבטיחה בפה מלא את ביטחונם של יהודים או של חברי קהילה הלהט"ב שיגיעו לצפות במשחקי גביע העולם. רק אתמול (שישי) פורסם שקטאר מפירה את הבטחתה לאפשר מכירת בירות ומשקאות אלכוהול באצטדיונים. בחמישי האחרון פורסם שהקטארים הבטיחו קרוב ל8 מיליון דולר לשחקני נבחרת אקוודור בתמורה לכך שיסכימו להפסיד להם במשחק פתיחת המונדיאל. עוד פורסם בתחילת השבוע שמארחת המונדיאל הבטיחה פרס כספי/כרטיס למשחק לכל עובד זר שנמצא במדינה ויתלבש כאוהד אחת הנבחרות בשביל להראות שיש קהל גדול שהגיע למדינה. כל הטענות האלו מתגמדות עומת העובדה שלמעלה מ6000 עובדים זרים מתו ועוד אלפים נפצעו בזמן שבנו את האצטדיונים החדשים וקטאר מסרבת לקחת אחריות על מקרי המוות האלו.
אני מקווה שהמונדיאל יעבור בשלום בלי מקרים נוספים שיזעזעו אותנו ושנוכל להנות מהספורט שנותן לנו כל כך הרבה תקווה שהעולם טוב יותר והוגן יותר.
אני אמשיך לכתוב וללוות את המונדיאל הקרוב כל שבוע עם סיכומים שבועיים ושיהיה לנו מונדיאל מהנה!
רז דהן/יב"4.