בחג החנוכה המוטיב של האור הוא מוטיב דומיננטי וחשוב ביותר. בכל יום אנו מוסיפים נר נוסף והולכים ומרחיבים את ההארה החיובית לעולם שסביבנו . הדלקת הנרות מתבצעת דווקא בתקופה החשוכה ביותר בשנה, הזמן שהאור באופן טבעי הוא מועט ואנחנו באותו הזמן מדליקים את האור, מדליקים את הנרות, מוסיפים הארה לכל הסובב אותנו. הגדולה של האדם היא להתעלות מעבר לטבע ולהחדיר את האור האלוקי לתוך הבריאה ולא להיכנע לכוחות הטבע.

לקראת חודש האור, יצאו תלמידנו ביוזמות שונות להפיץ את אורם. רכזת שכבת י, גלית חכמון,יצאה עם תלמידיה למחלקת ילדים בבית-החולים אסף הרופא. התלמידים חילקו אריזות של ממתקים לילדים עם חיוך של אושר וסיפוק רב. תלמידים מכיתה יב 5,ביוזמתה של המחנכת לירז לוי דלל, מכרו נרות כתרומה למען ילדים חולים במחלת הדושן ותלמידי כיתה יא4,ביוזמת המחנך,חגי גפן, מכרו מארזי ממתקים כתרומה לילדים בעלי שיתוק מוחין.

מיזמים רבי משמעות נוספים בחודש האור היו של תלמידי שכבת י, בהובלתה של המחנכת ורכזת מחויבות אישית, עדי שוורץ ומחנכי השכבה , שיצאו לצעדת מחאה לציון יום האלימות נגד נשים. בסיום הצעדה הגיעו הצועדים לעודד את משחק חצי הגמר בכדורגל של שכבת י, משחק שהתקיים בסימן "לא לאלימות נגד נשים". רכזת קידום נוער, הגברת רחל האשש, הקימה מיזם חברתי-סביבתי מבורך הנקרא "בוטיק האור" המציע בגדים ואביזרי אופנה יד שנייה במחיר סמלי. כל הכנסותיו של הבוטיק הן תרומה למשלחת היוצאת לפולין בחודש מרץ. רכז הכנה לצה"ל, אבי גאון, יצא עם חניכי עצמ"ה לסמינר הכנה לצה"ל, שם התלמידים הבינו לעומק את משמעות ההתנדבות לצבא ההגנה לישראל. צוות המורים לחינוך גופני, הזניקו את מרוץ הלפיד המופלא, המסורת שלנו מידי שנה, שהסתיים בטקס והדלקת נרות של מכובדי הקהילה והצוות החינוכי של בית-הספר.

בספרייה התלמידים זכו לראות את בית המקדש במלוא הדרו, בסיור וירטואלי מדהים ומרתק עם משקפיי תלת ממד. ניתן היה להבחין בגודל ההתרגשות של התלמידים שחוו חיבור עז למקורות ולמורשת היהודית.

בחודש האור נערכה תחרות "כיתת האור". כל כיתה נמדדה ע"פ מדדים של צבירת מילים טובות במשו"ב, מיזם חברתי וקישוט הכיתה. לכיתה ולמורה הזוכה יינתנו פרסים יוקרתיים.

שנזכה לקבל את האור הגנוז בחנוכה, ושנזכה להאיר לכל הסביבה שלנו בטוב הפנימי שגנוז בכל אחד ואחת מאתנו…

אמן כן יהי רצון.

קישור לאלבום >>