יום צה"ל תשע"ח

יום צה"ל בבית הספר הרב תחומי

ביום שלישי –  ה6.2.2018 – נערך בבית הספר "יום צהל".
מטרת היום הזה היית לעודד גיוס משמעותי ולחשוף את התלמידים לערכים ולשיח הצבאי.
בפתיחת היום נערך טקס "מסדר הנפת דגל הלאום" בו נכחו כל תלמדי ומורי בית הספר, כוחות של חיל הים, כוח של לוחמות, כוח של חיילים בקורס מכ'ים, עמותת הצנחנים, משפחות שכולות וראש העיר- מר מיכאל וידל. בטקס עלתה תלמידת כיתה י"3, ליר לוגסי, ונשאה דברים על אחיה שנפל במלחמת לבנון השנייה. דבריה ריגשו מאד את הקהל. לאחר מכן חולקו תעודות למצטייני הגדנ"ע וראש העיר עלה גם הוא.
לו"ז היום המשיך בפעילויות שונות בשכבות השונות כאשר כל שכבה קבלה כוח אחר של חיילים שהעבירה להם שיעור או הרצאה. חברי עמותת הצנחנים, סיפרו לתלמידים את סיפור הגבורה המרתק על שחרור ירושלים במלחמת ששת הימים. במקביל התקיימו הרצאות ע"י קציני חיל הים וחיילים בקורס מ"כים ולוחמות ששיתפו בחוויות מהשירות הצבאי שלהם. בהפסקה התלמידים התנסו בסחיבת אלונקה ומדדו מדי צה"ל על רקע שירי הלהקות הצבאיות. היום הסתכם בטקס שנערך באולם ספורט בהופעת להקת חיל הים ודברי סיכום של מנהל בית הספר ברק פרידמן.

לאבום תמונות של יום צה"ל בביה"ס >>